SOCIAL 29 SEPTEMBER 2015 foto 1Dinsdag 29 september wisten weer veel leden de weg te vinden naar de vliegbasis Gilze- Rijen voor een gezellig samenzijn, een lezing èn ter afsluiting een Vlaams Buffet. Na binnenkomst werden 140 leden verwelkomd door de voorzitter.

Een bijzonder woord van welkom was voor luitenant-kolonel vlieger Carlo commandant van het tweede helikopterdetachement naar Mali die bereid was gevonden om deze middag een lezing te houden over deze missie. Zoals verwacht was daarvoor  grote belangstelling.

SOCIAL 29 SEPTEMBER 2015 foto 2Carlo liet ons met deze lezing in Mali als het ware “meevliegen” in de regio Gao. De eerste taak was het opzetten van een kampement om van daaruit de missie ten uitvoer te kunnen brengen. Behalve de 4 Apaches en 3 Chinooks waren natuurlijk veel mensen, zoals technici, meteo, bewaking, genie etc. nodig.

De voornaamste taak van de missie in opdracht van de Verenigde Naties, die overigens nog steeds voortduurt, is“observatie”. Het gebied dat wordt bestreken is 600 x 540 km. Aan de hand van enkele vluchtprofielen, werd tijdens de lezing enkele observaties toegelicht. Uit deze observaties is gebleken en blijkt nog steeds hoe nuttig de uitkomst van de gevlogen missies voor de Verenigde Naties zijn.

SOCIAL 29 SEPTEMBER 2015 foto 2In middels heeft de regering besloten dat Nederland nog 1 jaar in Mali zal blijven.

Een bijzonder interessante en verhelderende lezing, waarvoor hartelijk dank!

De middag werd weer afgesloten met een heerlijke maaltijd, deze keer was het een Vlaams Buffet en last but not least : een heerlijk dessert-buffet!

Het was weer een bijzonder gezellige middag en wij hopen dat voort te zetten bij de volgende social op 18 november a.s.

Door Marijke-Nieuwenhuyse-Goedvolk