Villa HartensteinHet was al weer even geleden dat er een CGPA dagtocht was georganiseerd maar eindelijk konden we weer samen samen op stap. Op woensdag 24 augustus vertrokken we met 46 personen naar Oosterbeek met een comfortabele en vooral heerlijk koele bus. Kop KoffieDaar aangekomen was het tijd voor een lekkere kop koffie met een muffin op het terras van ‘Villa Hartenstein’. Momenteel is het Airborne museum aldaar gehuisvest. De villa is in WOII een iconische plek geworden in de geschiedenis van de ‘slag om Arnhem’.

Na de koffie kregen we hier een uitgebreide interessante uitleg over en konden we het bijzondere museum met een audio gids bekijken. Je ziet en hoort altijd wel weer iets wat je nog niet wist. Vandaar ging de trip naar Arnhem voor wat eigen tijd in de stad. Iedereen waaierde uit en genoot vooral van elkaar en het weer samenzijn op de terrasjes.Indische Rijsttafel Aan het eind van de middag verzamelden we weer in de bus en vertrokken we naar de ‘Kumpulan’ op Bronbeek voor een overheerlijke Indonesische rijsttafel. Die koks kunnen er wat van! Na de maaltijd was er nog koffie met spekkoek. Het genieten in de Kumpulan was een heerlijke afsluiting van de dag.

Na een vlotte terugreis kwamen we rond half 9 weer aan op de vliegbasis. Heerlijk dat we weer in de gelegenheid zijn om met elkaar mooie dingen te beleven.

 

Foto's van de dagtocht