social 3 oktober 1Afwijkend aan de traditie om in oktober de jaarlijkse ‘reünie’ social te houden kozen we dit jaar voor een ‘herfst’social in oktober. Deze vond plaats op dinsdag 3 oktober in de MFR van de vliegbasis Gilze Rijen. De reünie social (waar het Vfonds ook dit jaar een bijdrage aan zal leveren) staat nu gepland op dinsdag 21 november, de dag voor de parlementsverkiezingen. Voorafgaand aan die reünie social zal Kolonel Remco Bastiaan, Hoofd Afdeling Integratie bij staf CLSK een briefing geven over de 5th generation Luchtmacht oftewel over de huidige ontwikkelingen binnen de Koninklijke Luchtmacht.

De herfstsocial werd rond half vijf geopend door de voorzitter, Christa Oppers-Beumer. Daarbij werden ook 4 nieuwe en 8 (aspirant) leden van harte welkom geheten. De aanwas van nieuwe leden is een mooie trend die een jaar geleden is ingezet en die we zeker moeten doorzetten. Aan alle leden wordt verzocht om in de eigen omgeving te kijken of er voormalige KLu medewerkers zijn te vinden die lid zouden willen worden. Zoals inmiddels gebruikelijk worden deze eventuele aspirant leden per brief uitgenodigd om tijdens een social een keer kennis te komen maken met onze vereniging. Afgelopen jaar heeft dit zeker positief gewerkt, dus blijf zoeken en motiveren om een keer langs te komen tijdens een social.

Tijdens deze goed bezochte herfst social was het prima toeven in de multifunctionele ruimte/ mess van DHC. De goede waarnemer zag voor het eerst de nieuwe banners die we ter verwelkoming bij ingang hadden geplaatst. Het is voor ons als leden maar ook voor de actief dienenden (mogelijk toekomstige DHC leden) een mooi uithangbord. In combinatie met de gezellige en sfeervolle geluiden uit de MFR kan ook dat nieuwe aanwas opleveren. Samen met de gasten waren er meer dan 90 deelnemers. Er werden weer mooie, oude en recente herinneringen opgehaald en uiteraard was er geen gebrek aan ‘sterke’ verhalen. Het is waardevol om gezamelijk een verleden te delen uit de koude oorlog of uit een inzet daarna.

inloop social 3Tijdens het rijk voorziene Indische buffet werd genoten van veel verschillende smaak sensaties. Een keur aan nasi, bami en rijst gerechten alsmede pan sateh, fou yong hai, babi pangang en babi ketjap, sajoer boontjes, sajoer lodeh en kerrie telors etc. viel ons ten deel. De koks hadden wederom een waar smulparadijs gecreëerd. Er was ruim voldoende te eten maar sateh en fou young hai bleek zo lekker dat sommigen mogelijk iets te ruim opschepten waardoor die gerechten wat eerder op raakten dan gepland.
inloop social 2Om 19 uur werd de laatste ronde aangekondigd, waarna een ieder rond 19.20 uur voldaan huiswaarts keerde. Dank aan Paresto voor de heerlijke maaltijd en de goede bediening. Alle aanwezigen dank voor de gezelligheid en de sfeer.

 

Foto's van de inloop social