Zomersocial en BBQ van de  Contact Groep Post Actieven GZRIJ (CGPA GZRIJ)  op 30 mei 2023

Barbecue grillersOp 30 mei, de dinsdag na Pinksteren, werd bij redelijk goed weer de jaarlijkse BBQ gehouden. Paresto besteedt de BBQ tegenwoordig uit aan een civiel bedrijf en dus stond alles al klaar toen we tussen 15 en 16 uur de MFR binnenkwamen. Al snel bleek dat we een uitdaging hadden aangezien het uitbesteden ook betekent dat  we zelf moeten grillen. Nu is dat uiteraard geen enkel probleem. Vanuit de (uit grote oefeningen van weleer welbekende) ‘damage control’ gedachte werd snel een plan gemaakt en besloten we dat het bestuur met hulp van enige leden uit het grillers gilde (dankjewel Bram😊) dat voor hun rekening zouden nemen. Vanaf kwart voor 5 werd er fanatiek ge-BBQ’ed. En rond 17 uur lagen de eerste gebakken en gegaarde stukken vlees en vis gereed in de warmhouders in afwachting van een smaakvolle verorbering. Het was heerlijk. De grillmasters Ton, Gerard en Bram zeer bedankt voor het meedenken en meewerken. Het was teamwork. Goodies Vfonds

 
2023_Zomer_barbecue_44_300.jpgDe voorzitter opende de social rond kwart over 4 en heette de ca. 80 deelnemers aan de BBQ van harte welkom. De zomer BBQ werd mede gefinancierd door het vfonds. Dat werd onder andere duidelijk door de bijzondere ‘vfonds goodies’  die bij de ingang klaar lagen voor alle leden. We mochten tot onze vreugde wederom een paar nieuwe leden verwelkomen. Marielle Winnubst-Benda, Eric Benda en Ronald Plasmans werden kort geïntroduceerd. Met de aanwas van nieuwe leden verjongen we de vereniging en stellen we de toekomst zeker. Aansluitend aan het welkomstwoord van de voorzitter werd een korte introductie gegeven over wat we mogen verwachten tijdens de dagtocht naar Den Bosch op dinsdag 22 augustus aanstaande. Naast een boottocht over de Binnen Dieze en het eten van een Bosche Bol is er voldoende tijd voor eigen invulling (Sint Jan, shoppen, museum, terras) voor we rond 16 uur een persoonlijke ontvangst en rondleiding krijgen door het oude stadhuis van Den Bosch. We eindigen met een 3 gangen diner in een ‘’ Bosch’ restaurant. Het programma is zo opgebouwd dat mensen die minder goed ter been zijn aan nagenoeg alles kunnen deelnemen.

gastenGedurende social en BBQ verwelkomde de  voorzitter ook de basis adjudant AOO Eddy Blom en de Cdt en plv Cdt DHC, Cdre Pier Schipmölder en KTZ Niels Kleingeld. Het is altijd plezierig om de betrokkenheid van de Cdt DHC en zijn staf te ervaren tijdens onze activiteiten.  Er vonden zoals gebruikelijk veel geanimeerde gesprekken plaats en sterke en waargebeurde verhalen wisselden elkaar in rap tempo af. Nadat we het dessert hadden genuttigd werd de social beëindigd en  vertrok iedereen om 19 uur huiswaarts. We kijken al weer uit naar de dagtocht van 22 augustus en de daarop volgende reünie social van dinsdag 3 oktober.

Foto's Zomer barbecue 2023