Klu orkestOndanks het feit dat de eerste poging om een lunchconcert bij te wonen, vanwege het drukke professionele programma van het orkest, niet door kon gaan was er in ruime mate enthousiasme voor de 2e aanzet op 23 februari. Op die vrijdag stonden er 40 leden klaar om te gaan genieten van een repetitie van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het was even zoeken waar tegenwoordig de repetitie ruimte van het orkest is maar gelukkig waren er leden die aan de voormalige DVM zijde van het vliegveld de weg nog wisten.
Repetitie KLu orkestStipt om 12 uur startte de repetitie met een welkomstwoord van de directeur van het orkest, majoor Toine Vingerhoets. Al gauw bleek het geen repetitie maar een volwaardig lunchconcert te zijn waarbij verschillende muziekstijlen werden gecombineerd en elk instrument op zeker moment een hoofdrol mocht en kon spelen. Het was een lust voor oog en vooral oor. Bij dat laatste werden we geholpen door de recent door het orkest aangeschafte koptelefoons waarmee specifieke instrumenten (gitaar, percussie, drums) of bv de zang beter naar voren gehaald kunnen worden. Het maakte het geheel completer en makkelijker te luisteren. Het uur vloog om en nadat tijdens het laatste nummer de dames en heren musici één voor één het podium verlieten bleven wij achter met een heerlijk ontspannen vrijdagmiddag gevoel.

 


Repetitie KLu orkestRepetitie KLu orkestIn de crewroom van het orkest stond vervolgens een lunch klaar voor ons en de leden van het orkest en konden we in alle rust en de gezelligheid van de sfeervol ingerichte ruimte napraten met de elkaar en de leden van het orkest. Rond 2 uur, half 3 vertrokken de laatste CGPA gasten huiswaarts met een bijzonder swingend vrijdagmiddag, pre-weekend gevoel.
Het was een speciale muzikale belevenis waar we de directie, musici en crew van het KLu orkest dankbaar voor zijn. In voorkomend geval komen we volgend jaar graag nog een keer genieten van ‘ons’ orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Foto's van de KLu repetitie