Reüniesocial 26 september 2018

Op 26 september vond weer onze jaarlijkse zgn. Reünie social plaats.
Al jaren een van de socials met een grote deelname. In eerste instantie viel het aantal inschrijvingen wat tegen, maar na een herinnering stroomden de inschrijvingen alsnog binnen en konden we meer dan honderd mensen verwelkomen. Kennelijk hebben de postactieven met hun volle agenda’s zo nu en dan even een herinnering nodig.

Na de ontvangst met de welbekende versnaperingen, was het tijd voor de aangekondigde voordracht. Het bestuur probeert minstens eenmaal per jaar tijdens een social een spreker te strikken met een interessant onderwerp. Ditmaal was het de Majoor Bouwhuis van CLSK met een lezing over het heden en de toekomst van drones voor militaire en civiele toepassingen.

Voorbeeld van een droneMajoor Bouwhuis maakte duidelijk dat de inzet van drones nu al niet meer weg te denken is. Dat geldt voor veel civiele toepassingen, maar ook politie en defensie maken al op vrij grote schaal gebruik van deze hulmiddelen. Ook werd duidelijk dat er drones zijn in alle maten en gewichten en dat deze systemen al bijna onmisbaar zijn geworden tijdens operaties.
De keerzijde van deze ontwikkeling is dat ook de tegenstander gebruik maakt van drones. Daarom is het noodzakelijk om ook afweersystemen tegen drones te ontwikkelen.
Wat betreft de toekomst. Het lijkt er op dat de mogelijkheden veelbelovend zijn en dat drones steeds vaker ingezet zullen worden.

Heerlijke buffet na de lezingNa de lezing was het natuurlijk weer tijd voor de “core business”, de social. Al snel ontstond weer de gezellige oude vertrouwde sfeer, slechts onderbroken door de aankondiging dat het buffet klaarstond. Deze keer was gekozen voor het buffet ‘Around the world’ met smaken uit eigen land en verschillende vakantielanden. Het bleek een goed keuze want het buffet vond gretig aftrek. Het personeel is steeds weer verrast hoe goed die postactieven kunnen eten. De variatie was deze keer dan ook groot. Diverse stampotten, gehaktballetjes, tournedos pommes sauté, witte rijst, kip- en varkenssaté met pindasaus, kebab met knoflooksaus, op de huid gebakken Noorse zalm, Duitse braadworst, stamppot zuurkool, mini lasagne, mini moussaka, paëlla, Vlaamse friet en mayonaise. Voor elk wat wils dus! Als afsluiting kon men weer genieten van ons inmiddels beroemde
Grand Dessert.

Kortom, het was weer een informatieve, gezellige en zeer goed bezochte bijeenkomst, met als attentie van CLSK voor iedereen nog een kaartspel met het bekende Postactieven logo.

Foto's over de grote reunie social