Feestelijk jaar
Het is dit jaar 110 jaar geleden dat het luchtwapen een rol kreeg in de Nederlandse Krijgsmacht met de aankoop van de vliegheide op Soesterberg op 28 maart 1913. Vanaf dat moment kennen we Soesterberg als de bakermat van de Nederlandse militaire luchtvaart, waar op 1 juli 1913 de ‘Luchtvaartafdeeling’ formeel is opgericht als onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Dit jaar markeren we ook het feit dat, 70 jaar geleden op 11 maart 1953, de Koninklijke Luchtmacht een zelfstandig krijgsmachtonderdeel werd. Daarnaast viert de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht (KNVOL) dit jaar haar 75 jarig bestaan.

Reünie
De luchtmacht organiseert daarom, in samenwerking met de KNVOL, op 30 juni 2023 van 14.00-20.00 uur een REUNIE voor luchtmachters, oud-luchtmachters (ook dienstplichtigen) en leden van de KNVOL. De reünie vindt aansluitend plaats op de (1 dag vervroegde) jaarlijkse 1 juli herdenking, op het terrein van het Nationaal Militair Museum (NMM), Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX te Soest.

Luchtmachters en oud Luchtmachters kunnen ook hun partner aanmelden; aanmelding van weduwen/weduwnaars van (oud-) Luchtmachters d.t.v. de verenigingen/contactgroepen naar Kabinet CLSK.

Aanmelding via de link: https://reunie-2023.yellenge.nl/registration/ tot 15 juni 2023!

U ontvangt dan via de email een QR-code voor de toegang, 1x etensbon en 2x drinkbon.

Vervoer en parkeren
Parkeren bij het NMM is op 30 juni in principe niet mogelijk. Bij voorbaat via OV, vanaf Amersfoort Centraal rijden speciale pendelbussen naar het NMM. Met de auto is het mogelijk te parkeren op de parkeerplaats Far East (vol is vol) nabij het NMM, vandaar rijden ook pendelbussen naar het NMM. Verder is het natuurlijk wel mogelijk op de fiets of te voet te komen of om afgezet te worden.

Sommige verenigingen, contactgroepen en de KNVOL zullen vanuit het land wellicht een eigen bus (mogelijk tegen betaling) laten rijden. Dus woont u verder weg van het NMM, dan is dat misschien ook een optie, maar gelieve wel zelf te informeren bij deze groepen.

Het terrein
De reünie vindt binnen en buiten bij het NMM plaats. Het NMM is gelijktijdig open voor het publiek.
Er zullen een aantal stands geplaatst worden en ook een aantal banners/borden als ontmoetingspunt. De reünie wordt omlijst met ontmoetingen, muziek van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, een static show en een fly-by.