Uitnodiging dagtocht Den Bosch 22 augustus 2023

Binnen Dieze

Na een succesvolle dagtocht naar Arnhem en omgeving blijven we dit jaar wat dichter bij huis: we gaan op dinsdag 22 augustus naar Den Bosch!
We vertrekken om 09.45 uur vanaf de Vliegbasis richting Den Bosch. Daar beginnen we om 11.00 uur met een leuke en interessante historische rondvaart op de Binnendieze.
Bossche BollenNa de rondvaart worden we om 12.30 uur verwacht in restaurant Carras waar we kunnen genieten van een kopje koffie met uiteraard …..een Bossche bol.
Aansluitend heeft u even tijd voor uzelf om wat sightseeing te doen (bv de Sint Jan beklimmen, wel tijdig reserveren), winkelen of lunchen. Om 15.30 uur worden we dan verwacht voor een welkomstdrankje in het historische stadhuis van Den Bosch. Vervolgens gaan we graag mee op reis door het stadhuis en luisteren we naar de mooie historische verhalen. We hebben daarvoor tot ca. 17.00 uur de tijd.
Vervolgens begeven we ons op weg naar Grand Café Silva Ducis. Aldaar sluiten we af met een heerlijk driegangendiner. We verwachten om 19.00 uur met de terugreis te beginnen, zodat we rond 20.00 uur weer terug zijn op onze vertrouwde vliegbasis.
We kunnen u deze dagtocht aanbieden voor de geringe eigen bijdrage. Separaat heeft u een brief of mail ontvangen over de kosten voor deze dag. U kunt inschrijven door het verschuldigde bedrag over te maken op  ons bankrekeningnummer: NL81ABNA062 537 1682 t.n.v. Vereniging CGPA Regio Gilze-Rijen. Daarbij graag het volgende vermelden: “aantal personen en de keuze tussen vlees en vis” (voorbeeld: 2 personen, 1 x vlees en 1 x vis).
Om – ten behoeve van het busvervoer – tijdig een goede inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers, vragen wij u het verschuldigde bedrag uiterlijk 24 juli over te maken. Zoals bekend zijn introducés niet toegestaan.
Meldt u zich a.u.b. altijd even af als u uiteindelijk toch niet deelneemt aan de dagtocht, ook al is dit op korte termijn voor aanvang. Afmelden kan via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vanaf 20 augustus via telefoonnummer 06-22093723.
Op 22 augustus staan alle leden op de toegangslijst van de vliegbasis. U krijgt toegang op basis van die toegangslijst, samen met een geldige defensiepas, een veteranenpas of postactievenpas. Dit altijd in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.
In bijlage vindt u het globale tijdschema van de dag en enkele interessante links.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens op dinsdag 22 augustus.

Tijdens de dagtocht worden foto’s gemaakt die later mogelijk openbaar worden gedeeld (bijvoorbeeld via onze website). Als u niet wilt dat u herkenbaar op de foto komt, wordt u verzocht dit bij het bestuur aan te geven.

 

 Tijdschema en Interrestante links

10.45 Aankomst Den Bosch, uitstappen Visstraat
11.00 Start historische rondvaart Binnendieze in groepen van 15 personen
12.30 Koffie/thee en Bossche Bol in restaurant Carras
Gelegenheid tot lunch (op eigen kosten)
14.00 Eigen tijd voor sightseeing, winkelen, terras
15.30 Welkomstdrankje gevolgd door rondleiding door het historische Stadhuis van Den Bosch (Markt 1, 5211 JV Den Bosch)
17.00 Einde rondleiding, te voet naar Grand Café Silva Ducis
17.15 Diner in Grand Café Silva Ducis
19.00 Terugreis per autobus naar Vliegbasis Gilze Rijen, opstappen Visstraat
20.00 Aankomst Vliegbasis Gilze Rijen

 Interesante links

Rondvaart Binnendieze
https://dagjedenbosch.com/activiteiten/historische-route-op-de-binnendieze/

Beklimmen St Jan
https://www.sint-jan.nl/klim

Grand Cafe Silva Ducis
 https://silva-ducis.com/